Lainojen yhdistäminen tuli perheellemme edullisemmaksi

Rahantarve voi yllättää milloin vain. Ehkä pesukone on mennyt rikki ja juuri sillä hetkellä ei ole mahdollisuutta ostaa kertamaksulla uutta. Saatat ottaa jonkin kulutusluoton ja pian huomaat, että erinäisiä luottoja onkin jo useampi eri tarkoituksiin. Ehkä sinulla on myös luottokorttivelkaa jo pidemmän ajan takaa, kun olette puolison kanssa käyneet ulkomaan matkalla pari vuotta takaperin. Olivatpa lainasi sitten kertyneet mistä tahansa, niin pian voitkin huomata, että niiden lyhentäminen osoittautuu mahdottomaksi. Useat lainat eri lainanmyöntäjille voivat viedä kuukausittaisista tuloistasi suuren osan. Lainat eivät välttämättä edes lyhene kovin paljon, sillä useita eri lainoja maksaessasi maksat myös korkeita korkoja jokaisesta lainasta.

Tämä sama tilanne oli meidänkin perheellämme. Minulla ja puolisollani oli molemmilla luottokorttivelkaa ja lisäksi molemmilta löytyi useita pienlainoja ja kulutusluottoja. Pian huomasimme, että suurin osa maksuista kului vain lainojen korkoihin ja jouduimme ottamaan lisää lainoja, jotta saimme kuukausittaiset kulut katettua. Onneksi tarjolla on myös vaihtoehtoja, jos tuntuu että menee sormi suuhun raha-asioiden kanssa. Otimme yhteisen yhdistelylainan, jolla kaikki muut pienlainat ja luottokortit kuitattiin pois. Lainojen yhdistäminen yhdeksi tarkoittaa, että saimme vain yhden lainan hoidettavaksemme, ja korkokin oli siinä varsin inhimillinen. Onnistuimme pienentämään kuukausittaisia lainojen lyhennyksiä merkittävästi ja lisäksi lainan lyhentäminen on nyt nopeampaa, kun suurinta osaa maksusuorituksista ei kulu lainan korkoihin.

Eri lainojen kuukausieristä voi syntyä suuri summa

Kuten mainittiin, eri lainojen kuukausittaisista maksueristä voi äkkiä kertyä varsin suuri summa. Silloin voi olla järkevää harkita yhdistelylainaa, jolla muut korkeakorkoiset lainat voi maksaa pois. Lainojen hallinnointi on myös huomattavasti helpompaa, kun voi maksaa vain yhtä lainaa pois. Tämän huomasimme käytännössä, sillä monesti aiemmin joitain pienlainojen lyhennyksiä oli unohtunut maksaa.

Yhdistelylaina voi säästää kuukaudessa satoja euroja

Yhdistelylainan otimme Komplett bankista, ja se osoittautui varsin hyväksi ratkaisuksi. Olemme olleet hyvin tyytyväisiä tähän järjestelyyn ja palveluun. Aiemmin maksoimme joka kuukausi lähes 1 000 euroa erilaisia pienlainojen lyhennyksiä sekä molempien luottokorttivelkaa. Suuri osa tästä summasta kuitenkin meni korkoihin, eivätkä lainat lyhentyneet kovin nopeasti. Kun yhdistimme lainat, saimme kuukausittaiseksi maksueräksi vain 400 euroa, josta suurin osa menee lainan lyhennykseen. Tämä oli erittäin hyvä ratkaisu, sillä samalla vapautimme käyttöömme monta sataa euroa joka kuukausi. Nyt ei enää ollutkaan tarvetta ottaa uusia pienlainoja, sillä pelivaraa tuli arkeen ihan eri tavalla.

Olemme jopa saaneet säästöön jonkin verran rahaa pahan päivän varalle, joten enää ei ole täysi katastrofi jos vaikkapa jääkaappi tai pakastin sattuisi hajoamaan. Säästössä on sen verran, että yllättäviä menoja voidaan kuitata säästyneistä rahoista. Tämä kaikki on yhdistelylainan ansioita, joka tasapainotti talouttamme aivan uudella tavalla.

Mistä yhdistelylaina kannattaa hankkia?

Kuten jo mainittiin, lainamme hankittiin Komplett bankista. Muitakin lainantarjoajia markkinoilla toki on, mutta tämä tuntui meille sopivimmalta vaihtoehdolta, eikä meidän ole tarvinnut pettyä. Olemme olleet todella tyytyväisiä siihen, kuinka helppoa lainan hakeminen oli. Kun hakemus oli hyväksytty, rahat siirtyivät varsin nopeasti tilille ja saimme kuitattua kaikki muut pienlainat ja luottokorttivelat pois. Myös asiakaspalvelu on ollut huippuluokkaa ja Komplett bankista huokuu välittäminen asiakkaitaan kohtaan. Voimme vahvasti suositella kyseistä lainantarjoajaa kaikille, jotka haluavat yhdistää lainansa.

Saamamme lainan korko oli myös hyvin maltillinen verrattuna aiempiin pienlainoihin. Emme siis maksa enää yhtään mistään turhasta ja olemme varsin tyytyväisiä järjestelyyn. Jos tulevaisuudessa tulee tarvetta isommille hankinnoille, on Komplett bank varmasti meidän ensimmäinen vaihtoehtomme.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *