Hakukoneoptimointi tuo aloittavan yrittäjän apuna

Hakukoneoptimointi on ensisijaisesti kilpailua internetin hakukoneiden kärkissijoista.Tutkimusten mukaan suurin osa, lähes 80 %, keskittyy hakukoneiden hakutuloksissa ainoastaan ensimmäisen sivun hakutuloksiin, vaivaantumatta vilkaista seuraaville sivuille. Hakutulosten himoitulle ensimmäiselle sijalle on syynsä.

Googlen mukaan ensimmäinen sijoitus hakutuloksissa poimii jopa 40 % kaikista, tietylle hakusanalle tehdyistä hakulausekkeista. Pitkäjänteinen työ tulosten eteen kantaa kuitenkin hedelmää. Siksi hakukoneoptimointi on erityisesti aloittavan yrittäjän keskeinen keino saada yritystoiminnalleen näkyvyyttä hakukoneissa.

Startup-yrittäjillä on yritystoimintansa alkumetreillä varsin rajalliset resurssit näkyvyyden nostamiseen, varsinkaan perinteisten markkinointikanavien kautta. Onneksi on olemassa fiksumpiakin tapoja tavoittaa.

Tilanteessa, missä omia markkina-asemia ollaan vasta tekemässä hakukoneoptimointi on paras tapa tavoittaa juuri oman liiketoiminnan kannalta keskeisin kohderyhmä vain murto-osalla perinteisten kanavien kustannuksista.

Startup-yrittäjä! Lue, kuinka kohotat liiketoimintasi parrasvaloihin nopeammin kuin ehkä uskoitkaan!

Hakukoneoptimointi pikavinkki 1: Mene sinne, mistä asiakkaasi osaamistasi hakevat.

Tutkimusten mukaan kaikista hakukoneeseen tehdyistä hauista peräti puolessa haetaan palveluntarjoajaa paikallisesti, rajatulta maantieteelliseltä alueelta. Useimmille startup-yrityksille tämäntyyppinen näkyvyys on varsin riittävä–varsinkin, jos startup-yritys toimii kapean segmentin kuluttajabisneksessä.

Kun potentiaaliset asiakkaasi etsivät tietoa ja todisteita mahdollisten ostopäätöksiensä tueksi enenevässä määrin hakukoneista on olennaista, että startup-yrityksesi on näkyvillä siellä, missä hakijasikin hakuja palvelustasi tekevät.

Hakukoneoptimointi ja hakusanamarkkinointi pyrkivät juuri tähän, eli vastaamaan paremmin tarkkaan kohdistettuihin hakuihin. Google Places-palvelu on ilmanen ja näppärä keino saada startup-yrityksesi kertaheitolla kartalle. Keskeiset yhteystiedot listataan kyseisen alueen ja osoitteen yrityksiä listaavaan hakuluetteloon, karttoineen. Hakuluettelo näkyy etusivulla ensimmäisenä ennen luonnollisia hakutuloksia potentiaalisten asiakkaidesi ensisilmäyksellä.

Hakukoneoptimointi pikavinkki 2: Kotisivujen hakukoneoptimointi tavoittelee kärkisijoja pitkällä tähtäimellä pysyvästi

Google AdWords hakusanamainonta on startup-yritykselle varmasti nopein ja näppärin tapa saavuttaa näkyvyyttä tavoitellun asiakaskohderyhmän keskuudessa lyhyellä tähtäimellä. Tulokset hakusanamainonnasta ovat mitattavissa nopeasti, mutta nekään eivät tule ilmaiseksi.

Jotta hakusanamainoksesi sijoittuisi hakutulosten huipulle, on startup-yrityksen hakusanamainontaa jatkuvasti optimoitava, jotta se vastaisi paremmin potentiaalisten asiakkaidesi tekemiä hakuja.

Onnistunut hakusanamainonta edellyttääkin oikein tehtyä hakusanatutkimusta parhaiden hakusanayhdistelmien löytämiseksi. Pidemmällä tähtäimellä yrityksen kotisivun hakukoneoptimointi on yritystoimintasi kasvun kannalta kannattavampaa. Kotisivun hakukoneoptimointi parantaa huomattavasti sijoituksiasi luonnollisissa hakutuloksissa – siis niissä sijoituksissa, joiden asemista ei ole erikseen hakukoneyhtiölle maksettu.

Mitä pitkäjänteisemmin kotisivun hakukoneoptimointia tehdään, sitä paremmin se voi saavuttaa hakutulosten kärkisijat. Kotisivun hakukoneoptimointi ei ole siten kertakampanja vaan pikemminkin jatkuva prosessi. Lähde: seoblogi.com

Kotisivut optimoidaan prosessissa sisäisesti laadukkaalla ja päivittyvällä sisällöllä, jolla parannetaan verkkosivusi asemia toimialasi asiantuntijana.  Ulkoisessa optimoinnissa kasvatetaan kotisivusi linkkisuosiota verkonkäyttäjien keskuudessa. Hyvä ja laadukas sisältö nimittäin myös jaetaan verkossa varmemmin.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *